Sábado, 08 de Mayo de 2021

Otras localidades

HORA CAMP DE TARRAGONA

Tomosintesis, el 3D que salva vides

Es presenta a Tarragona una nova tècnica única al territori que permet obtenir imatges tridimensionals en la prevenció del càncer de mama.

“Cada vegada tenim dones més joves amb càncer de mama”. Francisca Gras co-fundadora del Centre de Diagnosi per la imatge de Tarragona. Ens presenta la Tomosintesis, una nova eina pel diagnòstic del càncer de mama.

“El diagnòstic precoç és la base per l’esperança de vida per les persones que el pateixen”. L’objectiu d’aquesta nova tècnica és la precisió a l’hora de detectar i localitzar els danys. “La idea és que cada vegada sigui més fàcil detectar el càncers més petits”. El “2D sobreposa les imatges de manera que el teixit pot ocultar a vegades imatges d’un tumor que queda ocult enmig del teixit mamari”. D’aquesta manera, amb l’arribada del 3D s’ha evidenciat que fins un 30% més de càncers podien passar desapercebuts.

La Francisca ens ha explicat que si ens remuntem als inicis de les imatges radiològiques s’han fet travessant tot el cos. Els anys setanta i va aparèixer la tomografia computeritzada que feia talls de 5 mil·límetres més endavant d’un mil·límetre... la Tomosintesis manté aquest principi però “ens presenta les imatges en forma de video de la mama de manera que podem veure en quina profunditat es troba la lesió”.

Gras ja ens ha avançat que el pròxim pas serà la impressió en 3D aplicada a la cirurgia per ser més precís, encara, a l’hora de determinar la localització del tumor. Estarem a l’espera.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?