Sociedad
MERCAT LABORAL

8 de cada 10 nous contractes són temporals

La UGT denuncia que l’augment de la contractació durant el primer semestre de l’any és en base a condicions són molt precàries

El secretari de Polítiques Sectorials de la UGT de Catalunya, José Antonio Pasadas / Torné J.R. ACN

Barcelona

El 80% dels que troben feina ho fan al sector serveis. Són dades del sindicat UGT, que malgrat corroborar que durant els sis primers mesos de l'any la contractació ha augmentat un 10%, les condicions d'aquests llocs de treball són molt precàries.

Segons l’informe de la UGT la nova contractació que es genera a Catalunya és bàsicament temporal. També reflecteix que cada vegada hi ha més falsos autònoms, un 30% del total d'aquests, que es veuen obligats a ser-ho per seguir treballant per a una empresa. José Antonio Pasadas, Secretari de Polítiques Sectorials de la UGT, remarca que: “quan mirem la durada d’aquests contractes, més d’un 33% tenen una duració inferior a un mes. A la indústria, la durada mitjana d’un contracte l’any 2010 estava en 137 dies. I ara, als anys 2015 i 2016, està en 57,7 dies”.

El sindicat assegura que només el sector serveis "ha sortit de la crisi", però valent-se de llocs de treball que abans pertanyien a la indústria i que ara presten empreses multiserveis amb condicions laborals molt pitjors. Sobre les modificacions que inclou el pacte d'investidura PP-Ciutadans sobre la contractació la UGT assegura que estan lluny del que caldria per reduir temporalitat laboral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00