Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Economia

L'ocupació a Tarragona se situa en xifres d'abans de la crisi

El nombre d'afiliacions al Camp de Tarragona el 2017 és només un 2,3% inferior a la xifra de 2008. Amb les primeres dades d'aquest 2018, es pot recuperar el nivell de fa 10 anys.

Les xifres de l'atur estan molt a prop de situar-se al nivell de 2008, abans de començar la crisi econòmica. / Cedida

Tarragona

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre segueixen evolucionant econòmicament i es troben a punt de recuperar alguna de les xifres en les quals se situaven abans de la crisi econòmica iniciada ara fa una dècada. L'exemple més evident és l'ocupació, segons recull la Memòria Econòmica de Catalunya 2017, presentada aquest dijous, 16 de juliol, a la Cambra de Comerç de Reus. En termes d'afiliació, a la demarcació de Tarragona s'han registrat 8.594 altes més que l'any anterior, el que suposa un augment del 3,1%. El sector serveis domina amb el 80% de les noves afiliacions, per davant de la indústria que representa un 14% i la construcció, amb poc més del 3%, uns 620 treballadors més.

El nombre d'afiliacions al Camp de Tarragona el 2017 (226.400 treballadors) és només un 2,3% inferior a la xifra de 2008 (231.800 treballadors). En aquest sentit, es preveu que aquest 2018 es recuperin les xifres d'abans de l'inici de la crisi. Aquesta afirmació és possible gràcies al creixement interanual viscut durant el primer trimestre d'enguany, que se situa en un 6,3%. A les Terres de l'Ebre, en canvi, no van arribar a aquest nivell durant l'any passat i es troben al que tenien l'any 2011, un -11.1% inferior al valor de fa una dècada, quan tot just començava la davallada econòmica.

Si observem les dades per comarques, el nombre d'afiliacions augmenta a totes elles menys al Priorat, on es registra un lleuger descens del 0,2%. El Baix Ebre és la comarca que experimenta un creixement relatiu més elevat (5,7%), seguida del Tarragonès (3,8%). La província de Tarragona però, segueix sent el territori català amb més atur, amb un 14,9% que oscil·la entre el 8,1% de la Terra Alta i el 19,7% del Baix Penedès, que continua sent la comarca tarragonina amb més atur. Tant al Tarragonès com al Baix Camp, la xifra se situa al voltant del 15%.

El sector turístic bat rècords

El balanç turístic ha estat molt positiu tant a les Terres de l'Ebre com a la Costa Daurada durant el 2017. Al sud de la província, el nombre de viatger allotjats en establiments hotelers ha superat el llindar les 300.000 visitants, el que suposa un augment del 4% en comparació amb anys anteriors. Pel que fa a la Costa Daurada, el litoral de la demarcació registra el tercer major increment (8,4%) de les nou marques turístiques catalanes, per sota dels Pirineus (que van gaudir d'una gran temporada d'esquí) i de les Terres de Lleida, que mouen un mercat molt inferior. En aquest sentit, la destinació tarragonina va superar els 2,7 milions de visitants en establiments hotelers, rècord històric, el que suposa un increment acumulat del 32% entre el 2013 i el 2017.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00