Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Albercocs en almívar

La necessitat de conservar els aliments van dur els nostres avantpassats a inventar-se maneres efectives i saboroses de fer-ho

Santiago Hernández

Sempre hi ha una primera volta. Estem en plena temporada d'albercocs. Este és un producte que nosaltres els valencians coneixem molt bé. Recorde durant la meua infància jugar en el poble. Tots anàvem amb la bicis i sabíem on poder trobar els horts on hi havia basses de reg per a banyar-nos i arbres fruiters de temporada. Els albercocs, les figueres, els camps de maduixes i els camps de dacsa. Més d'un esglai ens portàrem dels seus propietaris. Cada vegada trobem menys horts i menys fruiters.

INGREDIENTS

½ kg d'albercocs

500 ml d'aigua

250 g de sucre

1 canonet de canyella

3 pots de vidre mitjans

Santiago Hernández

ELABORACIÓ

Per a preparar esta recepta, en primer lloc netejarem i partirem els albercocs en dos meitats. Els deixem en un bol. Seguidament posarem aigua a bullir a una olla per a esterilitzar els pots, els quals bullirem durant uns 10 minuts aproximadament. Una vegada esterilitzats els deixem assecar i en un cassó posarem l'aigua i el sucre amb un canonet de canyella. Deixem que bulla 5 minuts i a continuació abocarem el almívar en el bol amb els albercocs. Deixarem reposar almenys una hora. Jo preferisc que no estiga massa dolç i que guarde un punt d'acidesa i així poder utilitzar-lo per a preparar postres.

Passada una hora anirem col·locant els albercocs en els pots i tornem a calfar l'almívar. Quan bulla ho abocarem tot en els pots i els tancarem. Els bullim en l'olla durant 10 minuts i llest. Ja tenim conserva per a un any aproximadament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?