La LlavorLa Llavor
Gastro
El Rebost

Pastís de formatge

Fàcil i saborós; el pastís de formatge agrada a tota la família

Rebost (14/09/2019): Pastís de formatge

Rebost (14/09/2019): Pastís de formatge

04:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000389295/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El pastís de formatge al forn està de moda, i encara que tota la vida ha format part de la nostra gastronomia sembla ser que és ara quan s'està posant de moda en els grans restaurants.

Santiago Hernández

És cert que durant molt de temps no se li ha tractat bé i estic convençut que molts de nosaltres hem provat en alguna ocasió eixos pastissos de formatge industrials i que han ajudat a desprestigiar tan saboroses postres.

Santiago Hernández

No obstant això, durant els últims mesos observem un creixement dels pastissos de formatge en les cartes dels restaurants, o almenys s'estan fent més visibles en les xarxes, i adquireixen a poc a poc un major protagonisme. Restaurants que cuiden fins a l'últim detall i que estan contribuint, en definitiva, a posar en el lloc que li correspon estes postres.

Hi ha algunes diferències entre unes i unes altres però potser la més significativa és que ara es porta que el cor del pastís estiga cremós i una miqueta per quallar. Vist així, resulta molt atractiu, però és poc pràctic per a conservar-lo a casa.

He buscat en les xarxes la recepta perfecta. Aquella recepta de pastís de formatge que més cremosa puga quedar. Jo he triat la recepta de Mikel López Iturriaga, del "Comidista", que va preparar al costat de Clara Villalón, del Restaurant Gigi, de Madrid. #*recetadelcomidista. Ell ens diu que és "la definitiva".

Un pastís al forn deliciós i súper cremós. No obstant això, com vos deia, jo he preferit tindre-la una miqueta més temps en el forn per aconseguir que estiga totalment quallada i facilitar la seua manipulació a casa durant la setmana, encara que si vos he de ser sincer, en un parell de dies se l'han polida.

Es tracta d'una recepta molt senzilla, ideal perquè els xiquets de la casa ens ajuden. De fet, esta setmana la recepta l'han gravada ells en la secció de la Llavor en la Cadena SER. S'ho han passat genial.

Santi Hernández (dreta), junt als joves cuiners Júlia i Javier / Santiago Hernández

LA RECEPTA

INGREDIENTS

1 paquet de galetes Maria

100 g de mantega

600 g de formatge crema

200 g de sucre

400 g de nata amb 35% greix

6 ous

Un polsim de sal

Un motle desmuntable d'uns 25-30 cm

PREPARACIÓ

En primer lloc procedim a preparar la base. Triturem les galetes i mesclem amb la mantega fosa. Agafem un motle desmuntable d'uns 25-30 cm de diàmetre i hi introduïm la mescla. Pressionem i segellem bé les vores per evitar que la mescla se n'isca. Fiquem el motle en el congelador durant una mitja hora aproximadament.

Santiago Hernández

Mentrestant preparem la resta d'ingredients. En un bol incorporem la nata, el sucre i el formatge crema. Remenem bé amb unes varetes. Seguidament hi anem introduint els ous i els anem integrant un a un. Li posem un polsim de sal i ja tenim llista la crema de formatge.

Santiago Hernández

Volquem la mescla en el motle i la introduïm al forn durant uns 40 minuts a 175 °C, part superior i inferior. Jo no la vaig traure del forn. Vaig deixar que a poc a poc s'anara temperant. Finalment passem un ganivet per les vores i la desemmotlem.

Santiago Hernández

El resultat és deliciós. Es pot menjar tal qual o l'hi podeu posar alguna melmelada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00