Economia y negocios

La taxa d'atur interanual de Menorca puja un 109% i arriba a les 5.531 persones sense feina

Pel que fa al mes de maig, l'atur només ha pujat en 66 persones respecte al mes d'abril

Mahón en pleno confinamiento / Google

Mahón

S’estabilitza la situació d’atur a Menorca durant el mes de maig. A dia d’avui hi ha 5.531 persones en situació d’atur, són 66 persones més que al mes passat, el que representa un increment del 1,2% respecte al mes d’abril.

És un creixement de l’atur gairebé anecdòtiques ja que on es veu l’impacte de la crisi provocada per l’emergència sanitària és a les xifres interanuals, que ja van patir un important sotrac durant el mes passat. L’atur entre el maig de l’any passat i el d’enguany ha crescut un 109%. Fa un any hi havia 2.648 cercant feina, enfront a les 5.531 actuals, el que suposa 2.883 persones més aturades. Gairebé un 90% d’aquest aturats correspon al sector serveis, sobretot hostaleria i comerç.

Pel que fa als contractes registrats, se n’han signat un total de 787, són 295 més que al més d’abril, però molt enfora dels 4780 contractes signats durant el maig de l’any passat, el que suposa un descens 85,9%

En les xifres globals de Balears l’increment de l’atur és del 3% respecte al mes d’abril i la taxa interanual és del 92%. El conseller d’economia del Govern, Iago Negueruela, destacava aquest dimarts migdia la complicada situació econòmica que travessa l’arxipèlag i remarcava la necessitat d’allargar la situació dels ERTO’s més enllà del 30 de juny per donar un missatge de tranquil·litat al sector empresarial.

Hem de recordar que ara mateix 1 de cada 3 treballadors de les illes es veuen afectats per aquests Expedients de regulació temporal d’ocupació, i que aquests treballadors compten encara com a donats d’alta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00