Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Sant Leandro, vi de "Papes"

Tres papes han consagrat amb el vi que elabora els cellers de la Baronía de Turís i que s'exporta a mig món

La llavor (03/04/2021)

La llavor (03/04/2021)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1617429334535/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Fa anys, ens conta Ana Calvet, gerent dels cellers de la Baronía de Turís, eren moltes les esglésies, la de Turís i d'altres pobles dels voltants, que acudien a comprar eixe vi per a celebrar missa.

A poc a poc va anar corrent la veu i eixe vi es va fer tan popular que en el celler van decidir posar-li de nom "Sant Leandro" (no saben per quina raó) i va acabar sent el vi amb què han consagrat els tres últims papes en actes tan importants i multitudinaris com la visita del papa a València en 2006, poc abans va ser el vi d'un acte de beatificació a la plaça de Sant Pere de Roma i més recentment va ser el vi amb el qual el papa Francesc va consagrar, a Bogotà, en un acte amb 600.000 fidels.

I des de Turís viatja a la Xina, Vietnam, Colòmbia, Cuba... Un vi que sense ser ecològic si té un procés d'elaboració quasi ecològic. Les seues característiques les explicava en La Llavor l'enòleg de la Baronía de Turís, Joan Picó. És un vi de licor, amb 15 graus, i l'èxit del qual, estimen, radica en la varietat de raïm que s'usa en la seua elaboració, de la varietat malvesia, que no és massa corrent en les terres de la Denominació d'Origen València.

És l'arquebisbat de València el que autoritza, via certificat, que el Sant Leandro és apte per a celebracions religioses. Així que compta amb totes les benediccions i no només es ven per a eixe fi, també està disponible per al públic en general.

REBOST

SALPICÓ DE POLP. REFRESCANT

Salpicó de polp / Santiago Hernández

Aquesta setmana vos porte un aperitiu fàcil, fàcil de preparar i amb un toc refrescant ara que estem ja en primavera. Amb pocs ingredients podem gaudir d'un dia de sol amb bona companyia i un bon vi blanc o cerveseta.

Es tracta d'un salpicó de polp. Jo he triat el polp ja cuit, i així m'estalvie molt de temps, però si disposeu de temps segur que val la pena.

INGREDIENTS

1/2 pimentó roig

1/2 pimentó verd italià

1 pota de polp cuita

1/2 ceba tendra

1-2 cullerades soperes de vinagre de vi blanc

5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra

Sal

1 c/c de pebre roig dolç

1 all (opcional)

Unes rametes de julivert (opcional)

ELABORACIÓ

Preparar el salpicó no té cap misteri. Per a això haurem de tallar finament la ceba tendra, l'all, el pimentó i el polp en rodanxes fines (amb la tisora).

Una vegada preparat, en un bol hi afegim l'oli, el vinagre, un polsim de sal i el pebre roig dolç. Removem bé tots els ingredients i amanim el salpicó. Deixem reposar en el frigorífic durant almenys 1 hora. I ja ho tenim llest.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/salpicon-de-pulpo-refrescante/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00