Sábado, 27 de Noviembre de 2021

Otras localidades

Paro registrado

L'atur baixa quasi un 6% mensual al mes de setembre

La xifra d'aturats a La Vall d'Albaida se situa en 6.374 al final del novè mes de l'any

Edifici Labora Ontinyent

Edifici Labora Ontinyent / Ràdio Ontinyent

A poc a poc va millorant la crisi sanitària de la covid-19, com també sembla que a poc a poc va millorant la crisi econòmica, o almenys això sembla amb les dades de l’atur, unes dades que mostren una millora respecte a agost i a setembre de 2020, però lluny de les xifres de setembre de 2019.

A la Vall d'Albaida l'atur registrat en setembre de 2021 és de 6374 aturats, és a dir, hi ha 386 aturats menys que en el mes anterior i 289 menys que en el 2020, és a dir una disminució mensual de 5,71% i una disminució anual de 4,34%.

Quant a la contractació, a La Vall d'Albaida s'han registrat 3521 contractes aquest setembre de 2021, la qual cosa ha suposat 88 contractes més que en el 2020 és a dir un 2,56% d'increment interanual. Per gèneres, 1464 han estat a dones (41,58%) i 2057 a homes (58,42%). La contractació indefinida mensual de setembre de 2021 és de 388 contractes (11,02%) i la contractació temporal és de 3133 contractes el que significa un 88,98%. Respecte al 2020, la indefinida augmenta en un 0,26% i la temporal augmenta en 87 contractes, un 2,86%. Els contractes a temps parcial són un 31,84% respecte als de jornada completa, un 68,16%.

Les últimes dades de l'atur reflecteixen la necessitat de consolidar la millora en l'activitat, fruit de l'augment de la població vacunada i l'atenuació del nombre de contagis per la COVID-19, i traslladar-la molt més eficaçment a l'ocupació, la recuperació en termes de la qual interanuals no aconsegueix la intensitat necessària per a esborrar l'impacte de la crisi.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Per a Raül Roselló, secretari general Comarcal d'UGT-PV, “el comportament del mercat laboral comarcal tendeix als patrons d'estacionalitat lamentablement habituals, encara que amb unes xifres de desocupació encara inacceptables i una incertesa que no s'ha dissipat”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Roselló explica que “el Govern ha d'actuar de manera urgent, pensant en les persones treballadores, reflectint que la sortida de la crisi, efectivament, s'assentarà sobre bases més equilibrades i justes tant econòmicament com socialment. Cal no oblidar que, si volem aconseguir un creixement econòmic inclusiu i sostenible, a llarg termini, aquest ha de basar-se ineludiblement en la generació d'ocupació de qualitat; i això exigeix la derogació d'una vegada per sempre de la reforma laboral de 2012”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?