Economía y negocios
SECTOR FINANCER

La banca perd un centenar d'empleats en dos anys

El sector ocupa el 4% de les persones assalariades del país, un punt per sota a ara fa dos anys

Caixer automàtic d'Andorran Banking. / Arxiu/ANA

La banca ocupa el 4% de les persones assalariades del país, un punt per sota a ara fa dos anys, abans de les fusions.

Segons la memòria anual d'Andorran Banking, durant l'any passat, el sector financer ocupava 1.231 persones, de les quals 622 homes i 602 dones. L'any 2021 eren 1.337 persones. En dos anys el sector ha perdut més d'un centenar d'empleats i en un quinqueni, fins a 241.

Si s'agrupa la plantilla entre Andorra i l'estranger, l'any passat ocupava a un total de 2.616 empleats, una xifra pràcticament similar a la dels darrers anys.

L'any passat, la banca representava el 4% del total d'assalariats del país, un percentatge que augmenta fins el 7,8%% si es tenen el compte els llocs de treball indirectes generats pel sector. En canvi, al 2021 la xifra representava el 5% del total.

El sector financer representa el 13% del PIB, i assoleix un 19% amb les contribucions indirectes. El seu pes també ha caigut llegurament els darrers anys ja que al 2021 representava el 15% del PIB.

Pel que fa al nombre d'oficines, en total n'hi ha 37 distribuïdes per tot el país, el què suposa 4,3 oficines per cada 100.000 habitants.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00