Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Patrícia Gomà assenyala que el motiu de les vagues és la "campanya electoral sindical"

La secretària general de la conselleria d'Educació no entén la vaga d'avui convocada pels professors

REPORTATGE: Triple jornada de vaga: "No entenem la dels professors"

REPORTATGE: Triple jornada de vaga: "No entenem la dels professors"

20:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674633507002/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"No entenem que els professors vagin a la vaga, ha semblat que tenien ganes, però nosaltres ho respectem", comença Patrícia Gomà, secretària general de la conselleria d'Educació, "qui acaba patint les conseqüències és l'alumnat". A la jornada de vaga d'avui de taxistes, metges i administració de justícia, se li suma també la del professorat, convocada pel sindicat USTEC. Reclamen més docents i continuar negociant aspectes com el calendari escolar o les tasques a realitzar durant el mes de juliol. "En aquest context de campanya electoral sindical, estan fent política i han perjudicat els interessos del col·lectiu", critica Gomà.

El Departament de Treball ha fixat uns severs mínims d'un docent per cada tres aules d'infantil a secundària per la vaga convocada aquest dimecres i dijous. Segons l'ordre dictada per la conselleria, hi ha d'haver també una persona de l'equip directiu per centre i el 50% de la plantilla en els centres d'educació especial, les llars d'infants i pel que fa al personal de monitoratge de menjador, servei de cuina, d'acollida, extraescolars i atenció a l'alumnat amb necessitats educatives específiques. Segons el document, han registrat diversos avisos de vaga els sindicats USTEC-STEs, COS, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, CGT i Professors de Secundària.

A més, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també ha convocat vaga per a l'alumnat.

La vaga s'estén a altres col·lectius

El sindicat Metges de Catalunya va anunciar ahir que també manté la vaga d'aquest dimecres i dijous perquè la proposta que ha fet el Departament de Salut durant la reunió de negociació no és prou "transversal, concreta ni immediata". El sindicat ha remarcat la "bona predisposició del departament", però ha constatat que "no s'ha arribat a temps". Hi haurà serveis mínims del 100% a les urgències hospitalàries i unitats de risc vital, del 33% a urgències no hospitalàries i del 0% a les visites programades. Sindicat i Departament de Salut tornaran a reunir-se divendres a la tarda per intentar evitar la vaga convocada per la setmana vinent: els dies 1, 2 i 3 de febrer.

El sector del taxi es mobilitzarà aquest dimecres al matí per denunciar el que consideren "abusos" de les plataformes, a les que acusen d'incomplir la normativa catalana. L'aturada està prevista entre les 10 i les 14 hores, i el seu punt àlgid serà la Gran Via i el Passeig de Gràcia de Barcelona. Allà, milers de taxistes estan cridats a aparcar al mig del carrer i a fer una assemblea per analitzar l'última proposta d'acord plantejada pel departament de Territori de la Generalitat. Segons el líder d'Élite Taxi, Tito Álvarez, s'han fet passes endavant en les converses, però seran els taxistes els que decidiran si són suficients per aixecar la protesta prevista per la setmana vinent, coincidint amb la celebració del congrés mundial de l'audiovisual, l'ISE.

D'altra banda, el Govern assegura que la vaga d'ahir dels lletrats de l'administració de justícia està tenint un seguiment mínim. Per contra, les tres associacions convocants asseguren que la van secundar 8 de cada 10 professional. Reclamen la pujada salarial que diuen que els correspon, mentre el govern titlla la protesta de política perquè el sector ha tingut pujades de sou del 14% en l'últim any i mig.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad