La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Amb denominació d’origen però amb preus ruïnosos

El sector arrosser comença la temporada amb bones perspectives de producció, però amb la mirada posada en els preus que a pesar de la lleugera pujada de l’any passat es queden per davall dels costos de producció

La Llavor

La Llavor

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096020150523082610/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El sector arrosser valencià ja ha començat la temporada amb la inundació dels camps fa només un parell de setmanes. Una campanya que s’espera bona en producció gràcies a les altes temperatures d’esta primera part, però que mira amb recel els preus, ja que la lleugera pujada de l’any passat podria no repetir-se i tornar als preus ruïnosos dels tres anys anteriors.

El responsable de la sectorial de l’arròs d’AVA, Miguel Minguet, ha passat pels micròfons de La Llavor i ha explicat que al cultiu de l’arròs li beneficia el clima càlid i el fet que este mes de maig haja sigut tan calorós serà “tremendament” beneficiós per a la qualitat de la producció.

Els preus, admet, són un altre tema. L’any passat hi va haver un cert augment, una lleugera pujada, però enguany estan a l’expectativa.

Tanmateix, com passa en la resta de cultius de la Comunitat Valenciana, els preus que paga la distribució no cobreixen les despeses de producció. Si no fóra per les ajudes europees, assenyala Minguet, amb tota probabilitat s’abandonarien definitivament els camps. La Política Agrària Comuna està pensada per a compensar el fet que el cultiu valencià competeix en desigualtat amb els d’altres països, però com ocorre amb altres sectors, el repartiment no ha sigut just i Brussel·les ha tingut més en compte els països del nord que els del sud d’Europa.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00