Últimas noticias Hemeroteca

Horta productiva és compatible amb horta turística

Aprofundim en els detalls del Pla d'Acció Territorial de l'Horta

Compatibilitzar valors. Eixe és l'objectiu de la Conselleria de Vertebració del Territori. L'horta és un dels espais amb major càrrega històrica i valor cultural de la Comunitat Valenciana. El seu abandó sistemàtic lligat a l'especulació urbanística ha provocat un profund deteriorament que la Generalitat vol ara frenar.

Es tracta de convertir-la, de nou, en pol de generació econòmica recuperant la seua funció tradicional: la producció agrària per a mercats de proximitat donada la seua estructura minifundista i poder unir-la a altres activitats econòmiques com la restauració, l'oci, el turisme...

Això és el PAT, el Pla d'Acció Territorial, la ferramenta, de les tres que conformen la Llei de l'Horta, amb la què des del punt de vista del territori es busca preservar l'horta. Les altres dos depenen directament del departament d'Elena Cebrián: el Pla de Desenvolupament Rural i el Consell de l'Horta.

Les grans línies d'actuació del pla que la consellera María José Salvador ha desgranat en La Llavor passen per la preservació d'11.000 hectàrees d'horta; complementar la renda dels agricultors amb eixes altres activitats, recuperar les seues infraestructures tradicionals i posar-les en valor...

I tot eixe model, presumix d'això la consellera Salvador, s'ha convertit en objecte d'estudi fora d'Espanya. Universitats molt prestigioses han volgut conéixer de primera mà esta ferramenta que ens posa a l'avantguarda europea en la conservació del territori.

A més, en La Llavor

Parlem de la "vespa velutina", la temuda vespa asiàtica. Ja ha arribat a Catalunya i la Unió de Llauradors té por que puga estendre's també a la Comunitat Valenciana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?