Sábado, 23 de Septiembre de 2023

Otras localidades

'Silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error'

Mas apel.la a la majoria social i política perquè Rajoy cedeixi amb la consulta. El president assenyala com a pilars del procés la unitat del front sobiranista, en clara referència a ERC, i el "clam pacífic i democràtic" del poble català

El presidente de la Generalitat, Artur Mas (d), durante la ofrenda floral en el Fossar de les Moreres, espacio emblemático del independentismo catalán que recuerda los caídos en el sitio a Barcelona de 1714, primero de los actos de celebración de la Diada de Cataluña.

El presidente de la Generalitat, Artur Mas (d), durante la ofrenda floral en el Fossar de les Moreres, espacio emblemático del independentismo catalán que recuerda los caídos en el sitio a Barcelona de 1714, primero de los actos de celebración de la Diada de Cataluña. / EFE/Toni Albir

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat que el seu compromís per convocar la consulta és "ferm" i ha advertit del "error" que, segons la seva opinió, suposaria impedir-la| EN DIRECTE: Catalunya celebra la Diada

El president ha aprofitat el discurs de la Diada per reclamar una vegada més a Rajoy que cedeixi amb la consulta. "El meu compromís per convocar la consulta, un cop el Parlament hagi aprovat la via legal per fer-la possible és ferma", ha subratllat. El president català ha remarcat que aquesta Diada és "especial i diferent" perquè, segons ha afirmat, és la "prèvia a la convocatòria de la consulta del pròxim 9 de novembre", a més de commemorar els 300 anys de la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques.

Mas també ha aprofitat per recordar al Govern i institucions de l'Estat que estan a temps d'escoltar el clam pacífic i democràtic del poble català. "Silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error, negar el vot a qui veu a les urnes la solució i no el problema és un error doble", ha manifestat.

En clau interna, missatge vetllat als seus socis d'ERC. Assegura que la seva voluntat és que "la unitat no s'esquerdi i, fins i tot, ha dit," es pugui ampliar "amb la finalitat de" donar resposta a l'anhel i la voluntat de la majoria "favorable a la consulta. Assenyala que aquesta unitat és un dels pilars del procés.

L'altre, la majoria social. Està convençut que els actes de la Diada demostraran la força del poble català. "Es tornarà a constatar un any més que la majoria social que fa possible el procés polític que viu Catalunya no defalleix, sinó que continua més viva i fort que mai (i) s'hauria de prendre bona nota", ha incidit.

El president no ha fet cap referència explícita al cas Pujol, però una es pot entendre com implícita. Diu que el procés de construcció d'una nova Catalunya ha de servir també per millorar la qualitat democràtica. "Hem d'aspirar a ser una de les millors democràcies d'Europa, encara estem lluny d'aquest noble i necessari objectiu", ha sentenciat.

Error Mayor

Sin los deberes hechos

Iceta: "De la forma que está llevando las cosas Mas, no va a haber consulta"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?