La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Arranca la campanya de la Carxofa de Benicarló

A partir del 10 de novembre es podrà etiquetar la carxofa amb Denominació d’Origen en una campanya que aplega amb producte de molt bon qualitat

Este 10 de novembre comença oficialmente la campanya de la carxofa amb DO Benicarló / DO CARXOFA DE BENICARLÓ

Valencia

El dijous dia 10 comença oficialment la campanya de la DO Carxofa de Benicarló. Esta és la data que han pactat els membres del Consell Regulador que s’han reunit esta setmana i el president del qual, Francisco Lluch, ha passat pels micròfons de La Llavor, el programa que la Cadena SER dedica al sector agroalimentari valencià.

Una campanya que es presenta amb molt bones expectatives, segons Lluch, perquè malgrat la manca d’aigua els agricultors han sabut adaptar-se perquè enguany han retardat la plantació a agost precisament per evitar els efectes negatius de la sequera.

A partir del dia 10 la carxofa es podrà etiquetar amb la DO i la major part de la producció, segons ha explicat Lluch, anirà a parar de nou a Catalunya encara que també, afegeix, hi ha cada vegada més demanda del sud de França.

I encara que el preu tampoc és el que desitgen els productors perquè els seus costos de producció cada vegada són més alts, diu el president del Consell Regulador que enguany ha crescut la producció de carxofa entre 40 i 50 hectàrees perquè funciona millor que altres cultius.

Este és un dels temes de La Llavor d’esta setmana on també hem parlat dels nispros de Callosa i de la quantitat de productes que es fan amb este fruit per a desestacionalitzar el seu consum; del projecte europeu Life; de la gastronomia clàssica de l’entorn de l’Albufera i de tota l’actualitat del sector entre la qual destaca el nomenament d’Isabel Garcia Tejerina perquè continue al front del Ministeri d’Agricultura o dels pressupostos de la conselleria, entre d’altres.

La llavor (05/11/2016)

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000257226/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00