Sociedad
La Llavor

L’única solució possible

Cremar la palla de l’arròs és imprescindible per als productors que veuen com fongs i matèria orgánica estan destruint els seus cultius

La llavor (10/09/2016)

La llavor (10/09/2016)

29:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000247235/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Pràcticament en plena campanya de la sega de l’arròs, els productors viuen pendents d’un fong totalment destructiu que pot acabar amb totes les seues collites. Per això reclamen celeritat a la conselleria per poder pactar un calendari per a la crema ---pràcticament sense restriccions--- de la palla de l’arròs mentre es treballa en la recerca de tècniques alternatives a la crema.

Enguany es podrà tornar a cremar la palla de l’arròs per raons fitosanitàries perquè l’abundant matèria orgànica i la presència d’estos fongs permet introduir l’excepcionalitat per fer estes cremes en terreny de Parc Natural. Però el responsable del sector arrosser d’AVA, Miguel Minguet, assenyala a La Llavor que es necessita una solució ràpida i no demorar més la situació mentre es busquen alternatives a la crema. Deixar la palla al Parc Natural és molt més nociu no només per al cultiu mateix, sinó a tot l’entorn, segons Minguet.

Per la seua banda, des del Consell Rector del Parc Natural de l’Albufera, Víctor Navarro, insisteix que cal buscar alternativa a la crema ja per a la propera campanya. El problema està, diu Navarro, en perfilar qui paga la retirada de la palla de les 14.000 hectàrees de Parc Natural, però s’ha d’acabar amb la crema de la palla perquè crea greus problemes als ciutadans.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00