La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

L'arròs en perill?

La Denominació d'Origen Arròs de València afirma que la nova PAC pot suposar la sentència de mort per a l'arròs valencià

La llavor (19/06/2021)

La llavor (19/06/2021)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1624082464208/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L'arròs és un d'eixos cultius que necessita de les ajudes europees per a mantindre's. Només pot cultivar-se en aiguamolls, zones normalment protegides i sotmeses a importants condicionants mediambientals. A més, en el cas espanyol en general, la producció total no pot competir en quantitat amb l'arròs procedent d'altres zones del món. La seua qualitat i varietats no són comparables, però en quantitat podrien soterrar Espanya.

En el cas valencià, a més, cal tindre en compte que som els quarts productors en volum d'Espanya. La zona productora és bastant reduïda. Santos Ruiz, gerent de la DO, explica que els encantaria poder competir en igualtat de condicions amb els productors de països tercers però sense ajuda això és impossible. Són víctimes, com tantes altres produccions, d'una Unió Europea que dona avantatges a països de fora sobre els països de dins.

Quant a la campanya d'enguany, Santos Ruiz explica que va començar amb quasi dos setmanes de retard en la sembra per culpa d'una primavera molt plujosa. No obstant això, en realitzar-se la sembra amb més temperatura les plantes han evolucionat millor. Si la cosa no canvia podríem estar davant una bona collita.

REBOST

COCA DE CARLOTA AMB ANOUS, per Santi Hernández

Coca de carlota i anous / Santi Hernández

Si hi ha alguna cosa que els meus fills mengen amb deliri, són les coques. Ja pots ficar-li ingredients que els agraden de tota classe. I si hi ha algun ingredient que no els acaba d'agradar, doncs el triture i llest. Al final s'ho mengen sense cap problema. Aquesta setmana vos he preparat una coca amb anous i carlotes, i com les anous no els acaben d'agradar, les he triturades. El resultat és especial .

INGREDIENTS

300 g de sucre

300 g de farina

150 g de carlota ratllada

100 g d'anous triturades

250 ml de llet

60 g d'oli d'oliva verge

3 papers gasificants

3 ous

Canyella

Ratlladura de taronja

ELABORACIÓ

En primer lloc encenem el forn dalt i baix a 200 °C. Mentrestant anem preparant els ingredients. Piquem les anous i ratllem les carlotes. Una vegada preparats agafem un bol i hi afegim els ous, l'oli, la llet, el sucre, les anous triturades i les carlotes ratllades. Hi afegim també els paperets blancs i reservem els blaus per al final.

Mesclem bé i hi afegim la canyella i la ratlladura de mitjana taronja. Hi introduïm la farina a poc a poc i anem removent fins que s'integre tot. Finalment hi agreguem els paperets blaus i removem.

Agafem una safata i la cobrim amb paper sulfuritzat. Hi fiquem la mescla i empolvorem amb sucre per damunt. Ara tan sols ens queda ficar-la en el forn i l'enfornem durant 40 minuts a 200 °C. Passat aquest temps, comprovarem amb un escuradents que en el centre està ben cuita i deixem reposar.

És una delícia de coca. Vos la recomane.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/coca-de-zanahoria-con-nueces/

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00